Blog en Publicaties

Publicaties doen wij geregeld op Facebook en LinkedIn. Mocht u toch vragen hebben, bellen, mailen of appen kunt u altijd naar ons.

 

 

 

Blog 3

8 juni 2018

Monddood?! - Wat zijn (mijn) Niche-producten?

Eerst even een kleine mededeling voor diegene die zaten te wachten op het vervolg van het blog van afgelopen week... Er is mij namelijk via mijn leidinggevende gevraagd er over na te denken om het vervolg niet te publiceren. Hij had het stuk zelf niet gelezen, maar was er over gebeld...”Mark, weet dat het gelezen is en dat men er iets van vind..Wat is handig?“  “Ik haal het er wel af en dan bespreken we het later wel als je het gelezen hebt “, gaf ik als antwoord.

Gek?! Ik heb namelijk niets negatiefs over de politie te melden en kritisch kijken naar procedures houdt alleen maar mensen scherp. Het pleit zelfs voor deze eenheid dat wij als eerste hier iets mee gaan doen! Helaas wordt er niet door iedereen zo gedacht en is er blijkbaar iemand bang dat ik de politie schaad met mijn blog. Ik heb helaas geen namen gehoord van mijn leidinggevende, maar wie de schoen past trekke hem aan. U had mij ook kunnen benaderen en wellich had ik met goede argumenten het blog er alsnog af gehaald. Al denk ik van niet. Het “er iets van vinden“ heeft mij eigenlijk best boos gemaakt en verontwaardigd. Ik zal dan ook alsnog zoeken naar de oplossing voor het publiceren van dit blog. Het is mijn verhaal en dat mag ik gewoon vertellen! Ik hou iedereen heel in mijn verhaal, dus als u er iets van vindt, kom dan privé bij mij op de lijn en open de discussie! Dit is gewoon flauw en zet de organisatie in een slecht daglicht, terwijl dit waarschijnlijk een 1-mansactie is. Later zal ik hier wellicht nog op terug komen, maar vooralsnog laat ik het even rusten.

Dat gezegd hebbende, op naar het volgende onderwerp:

Wat zijn (mijn) niche-producten?

Ik stond een poosje geleden met een andere vader langs de voetballijn en had het over mijn nieuw opgerichte bedrijf. Hij vroeg mij gelijk wat mijn Niche was in de markt en dat ik mij daarbij moest houden. Omdat ik redelijk nieuw ben in deze wereld had ik nog niet eerder “bewust “ van dat woord gehoord. Dus ik een beetje beschamend vragen wat dat is...Alsof het het meest domme is dat ik dat niet eens weet...en dat zal ook vast wel. Maar zijn antwoord was best simpel: wat bied jij als enige en onderscheid jouw van de rest. Dat is waarmee jij je verkoopt. Pfff ik dacht ik geef trainingen en dat doen met mij nog een honderd tal bedrijven op dit gebied. Tuurlijk bedacht ik, klantenservice, trainingen op maat en zeer betrokken bij de trainingen zelf, ook al geef ik ze niet. Ik vind het belangrijk als mensen blij uit een cursus komen, dus geef ze iets lekkers en wees interactief zodat alle informatie beter blijft hangen. Vandaar ook de naam. Als ik een training volg of geef, wil ik namelijk die dingen. Maar dan nog...wat onderscheidt mij...

Toen bedacht ik opeens mijn project voor de eenheid, ja daar waar ik niet over mocht bloggen. Daar weet ik alles van. En als de politie de begeleiding van politiemensen in een strafproces nu pas, door mijn toedoen, gaat oppakken dan doen ze dat buiten de politie al helemaal niet. Steeds meer zie ik de vraag en drang naar geweldsmiddelen bij BOA’s. Uiteraard steun ik dit, echter is er wel een keerzijde, dat als je dit gebruikt je altijd onderdeel bent van een onderzoek naar of je wel of niet goed gehandeld hebt. Dit hoort erbij en vind ik ook goed. Anders krijgen we Amerikaanse of nog erger Noord-koreaanse praktijken. Alles moet goed bekeken worden. Dit betekend echt niet dat dit altijd in een kort tijdsbestek afgehandeld word of prettig is. Goede begeleiding van deze mensen is een MUST! Inmiddels weet ik hier zeer veel vanaf en ben ik expert op dat gebied geworden. Dat zou ik eventueel kunnen bieden naast de normale advisering van crisis-, rampenbestrijding, evenementen en het maken van veiligheidsrapportages. JA, begeleiding van klanten waarvan hun mensen in een strafproces zitten n.a.v. hun geweldsgebruik. Daarbij ken ik inmiddels ook een zeer goed advocatenkantoor die gespecialiseerd is in dit soort strafrecht. Ik kan lezingen geven over hoe men dit op de goede wijze kan doen, JA, dat is een NICHE in de markt.

Kort hierop gaf een training proces-verbaal bij een klant van mij en die zei tegen mij:  “Mark, het is echt vervelend dat geen enkele opleider een geheel ontzorgpakket aanbiedt aan gemeenten (afd. handhaving) Hoppa, ik had zomaar het idee om een pakketsamenstelling te maken voor gemeenten. Wij ontzorgen u op het gebied van opleidingen en trainingen...NICHE!

Hieruit vloeide direct het volgende idee naar aanleiding van een post op LinkedIn. Een inbouw bedrijf melde dat zij een nieuwe auto ingericht hadden met laden en opbergsystemen voor handhavers. Nu werk ik bij de politie en bedacht ik mij dat wij ook allemaal spullen achterin de surveillanceauto hebben liggen. Ik bedacht mij direct daarna of dit goed allemaal gekocht kon worden in 1 (web)winkel....Zoeken, zoeken en nog eens zoeken...NEE! Zodoende als een malle (maanden lang) alle producten opgezocht en groothandels gezocht...dat is een ander blog, want dat heeft heel wat voeten in aarde. Maar uiteindelijk alle prodcuten gevonden en dit op onze site gezet. Goedkoop, goede producten en niet een grote winstmarge, maar we moeten het hebben van de gemeenten die de gehele auto willen inrichten en niet stad en land voor al hun producten willen aflopen. Dus we hebben weer een NICHE te pakken! Dat gaat lekker.

Gekomen bij alle producten voor op de webshop, liep ik aan tegen de deurklem die alle hulpdiensten gebruiken en met zich dragen. Ideaal product. Dus ook die op de site. Echter mijn doelgroep is de gemeente en deurklemmen met een sticker van “Handhavers “ kon ik niet vinden. Om die reden heb ik achterhaald wie die klemmen maakt en produceert. Heel verhaal zit daar achter, dat zal ik zeker nog eens bloggen aangezien we dit product ook naar Amerika willen gaan brengen. Nu zal ik het kort houden. De sticker voor handhaving heb ik gemaakt en ligt nu bij de drukker. Zeer binnenkort zijn wij de enige die deze klem voor handhavers verkopen. Met de klemverkoper afgesproken dat ik voorlopig de enige ben die de klem met die sticker mag verkopen. Ik heb hem bedacht en er tijd en geld in gestoken... Ik hoor u denken...dat is een NICHE! Klopt :-) Nogmaals, er komt nog een blog over de klem, over de geschiedenis en zijn potentie in het buitenland waar we druk mee zijn.

Mijn maat en mede-eigenaar Marcel, wilde uiteraard ook een steen bijdragen op niche-gebied en had eens gezien dat er een gordelontspanner was, waarbij de gordels los gaan als deze water raakt. Ook een heel verhaal, want ook dit Nederlandse product  willen we naar Amerika gaan brengen.. Maar eerst terug bij af. Deze gordelontspanner is verzonnen in 2007 en won “het beste idee van Nederland “ Daarna is hij verder ontwikkeld en is het patent verkocht. Bij de nieuwe patenthouder waren er enkele klanten waaronder Halfords. Echter Halfords wilde hem niet meer verkopen omdat zij, wat ik begreep, alleen nog goedkope producten wilde met een hoge omzetsnelheid. Mijn maat benaderde de patenthouder en maakte afspraken. Nu zijn wij de enige die hem verkopen! NICHE!

Potjandorie, 5x NICHE. Dat gaat de goede kant op. Nu nog de verkoop...dat blijft stoeien. Hoe krijg ik iedereen bij die (niche)producten? We strubbelen voort! 

 

Blog 2

31 mei 2018

Van schietincident naar project begeleiding collega’s in een strafproces

Pang! Schot in zijn borst!!

Vanaf daar begint mijn verhaal eigenlijk...maar ik zal je nog kort het verhaal wat er aan vooraf ging vertellen.
Juni 2014..het was een rustige nacht...rond 1 uur...ik was binnen met een collega in gesprek. De collega met wie ik reed kwam aanrennen en riep naar me dat ik mee moest omdat er een melding was. Ik maakte op uit zijn doen en laten dat het een serieuze melding moest zijn. We kregen van de meldkamer te horen dat er een man, die thuis was gekomen, een mes uit het keukenblok had gehaald, tegen zijn vriendin had gezegd dat hij iemand in het centrum een mes in zijn nek zou steken (of woorden van gelijke strekking) en vervolgens weer vertrokken was.

Hierop had de vrouw 112 gebeld en dit doorgegeven. Tevens hoorden wij dat de man ptss had, veteraan was, bier gedronken had (het was Veteranendag geweest die dag), de man zou meerdere geweldsincidenten in ons systeem hebben staan, iets met mogelijk vuurwapenbezit en geweld tegen de politie niet zou schuwen. Wellicht vergeet ik het e.e.a. maar het was een behoorlijk lijstje.

De man zou van a naar b gaan en hiervoor waren enkele routes. We kozen voor één van de opties en stonden daar ongeveer een minuut. Daarna werden we door onze meldkamer op een andere positie gezet dus reden we daar heen. Honderd meter verder zag ik 2 personen uit een auto komen en liepen op ons af. Ik openende mijn raam als bijrijder. De mensen zagen er geschrokken uit en zeiden dat er aan de andere kant, de kant waar we vandaan waren gekomen, een man achter hun auto had aangerend met een groot mes boven zijn hoofd zwaaiend en dat ze maar niet gestopt waren.

Direct hierop zijn we gekeerd. En gaf ik door op ons bureau-kanaal (portofoon) dat we naar de straat gingen waar die persoon gezien was. We zagen de auto van de betreffende persoon staan en stapte uit.
Kleine situatieschets: Er waren links en rechts flats, bomen die het licht tegen hielden van lantaarnpalen en eventueel maanlicht. Er stonden veel geparkeerde auto’s...het was immers midden in de nacht. En nog geen minuut geleden liep hij hier dus achter een auto aan met een groot mes...kennelijk nog steeds van plan om zijn mes te gaan gebruiken.
Ik wilde mijn eigen schoenen thuisbrengen en besloot mijn pistool uit mijn holster te halen voor als hij opeens tussen de auto’s vandaan zou komen en op mij af zou komen. Wel liepen we naar de auto..
Steeds dichterbij en goed om mij heen kijkend. Echt in de veronderstelling dat hij dus nog buiten ergens liep of zich verschool. Bij de auto gekomen, mijn collega aan de bestuurderskant en ik aan de bijrijderskant. Mijn collega zag hem als eerst in de auto zitten, achter het stuur. Hij zei dit en ik zag hem daarna ook. Ik zag dat het knopje van zijn deur dicht zat en tikte op de deur dat hij het knopje omhoog moest doen. Ik zag dat hij daarna met zijn rechterarm het knopje links van hem op de deur omhoog deed. Alle knopjes schoten omhoog waardoor ik de deur kon openen en goed de auto in kon kijken. Direct zag ik twee messen bij het voeteneind van de bijrijdersstoel. Ik gaf dit door en hoorde nog dat mijn collega dit bevestigde gehoord te hebben. De man in de auto was aan het bellen maar begon direct te vloeken en te tieren. Hij hield zijn handen omhoog, maar deze bewogen wel erg wild. Omdat hij naar mij keek en ik zag dat hij zeer boos was hield ik hem onder schot. Ik zag dat als ik op zijn benen mikte, ik ook de benen van mijn collega mee zou nemen, omdat die ook in de deuropening stond aan de andere zijde. Om die reden moest ik op zijn borst en schouder mikken. Ik nam de meest rechter punt van zijn schouder om zo ver mogelijk de vuurlijn van mijn collega te houden. Ik kon niet zien in de donkere auto wat hij nog meer bij zich had in bv de middenconsole waar in niet in kon kijken, maar wel vrij toegankelijk was. De man riep dat ik moest opkankeren en dat ik dan moest schieten. Direct hierna gooide hij zijn telefoon en dook naar het middelconsole met beide handen. Hierop heb ik 1 schot geplaatst. Ik zag direct dat dit effect had en zag dat hij naar zijn borst greep.

Volgende week het vervolg met de gevolgen van het schot... Hoe ik werd verhoord, wat voor aanfluiting de reconstructie was en hoe ik bij de éénheidsleiding terecht kwam door Mitch Hendrikus.

 

 

Blog 1

22 mei 2018

Bloggen...Pffff om hoger in google te komen? Why? Hoort dat bij ondernemen?

Ondernemen gaat niet van een leien dakje. Dit is mijn eertste blog over de strubbelingen van een beginnende ondernemer, mijzelf! Waar loop je allemaal tegen aan als je succes wilt hebben met je bedrijf? Ik zal eerst eens vertellen hoe het komt dat ik ben gaan bloggen.

2018 is het jaar dat ik samen met mijn maat begonnen ben met ondernemen.

In 2012 broedde ik al het plan uit dat ik trainingen wilde gaan geven. Later, in een andere blog, zal ik de toedracht vertellen en waarom het zo lang duurde dus ik spoel nu even door.............................................!

December 2017 ingeschreven bij de kamer van koophandel in Den Haag. Dit moest met spoed want we hadden de eerste opdracht net binnen en die klant wilde nog een potje opmaken van 2017, dus de factuur met KvK nr van 2017. Eerder in 2017 waren we al met onze website begonnen.

Vanaf hier pak ik de draad weer even op, want ik wil het hebben over onze website. Elke dag de site aanvullen, zaken uitbreiden, mensen laten kijken of het goed staat, beter kan etc. Ik denk dat er al op dat moment 500 uur in zat. (misschien overdrijf ik, maar elke avond zat ik er wel een uur tot uren aan en mijn maatje en broertje ook).

En via google analytics zagen we idd dat door het vele promoten op site’s als LinkedIN en Facebook er goed op gekeken werd. Alleen worden we maar niet gevonden als mensen niet specifiek de site inkloppen. Dus als een wildvreemde tikt:  “training proces-verbaal schrijven “, of “deurklem kopen “ Sta ik op bladzijde 101.

Inmiddels hebben we ook uitgebreid met een webshop met diverse producten, maar ook daarvoor geld...nul aankopen na weken online. Terwijl we toch echt niet duur zijn en met sommige producten zelfs de enige of de goedkoopste zijn.

Wederom weer lezen, googlen en nog meer lezen en ja, dan vindt je veel mogelijkheden om hoger in google te komen. Eigenlijk zijn er 2 opties, betalen of niet betalen. De ene is weinig werk en het andere is veel werk. Adverteren, een mannetje inhuren óf de site promoten op Facebook en LinkedIN en /of bloggen...

Jaja! Bloggen...dat is schrijven...dat is ook iets voor ehhh...ja precies, schrijvers! Dat is dan toch niks voor ons bedrijf? Ik wil mij juist gaan richten op trainingen en de kwaliteit ervan. Daarbij dan nog druk met een site onderhouden, administratie, de juiste mensen vinden voor de lessen, klanten zoeken. Hmmm klanten zoeken....

Ja dat is dan toch wel belangrijk, anders doe je de rest voor niets. Veel geld hebben we daardoor ook nog niet. We hadden vorige week “een mannetje “ gevraagd om te kijken hoeveel het ons zou kosten om hoger in google te komen. Dit zou ons 6000 euro kosten voor een half jaar... Dat is precies nog het bedrag wat we nu over hebben van onze eerste 2 klussen. Ok ok..hoe zat het ook alweer met bloggen, even verdiepen.

Waar moet je over schrijven, gesprekken met klanten?, hoe leuk je klas was die dag? Nee nee nee dat niet.

Onderwerpen, eens even nadenken..waar liep ik allemaal tegenaan bij de opstart van mn bedrijf...Belasting voor beginners, productfoto’s, goedkope reclame, hoger in google, webshop oprichten, wat zijn mijn niche producten, hoe ga je om met concollega’s, vindt de fabrikant van een product maar eens, etc.

Wow dat kwam er makkelijk uit! Heb al een blaadje vol!!

Ok dan de volgende vraag, waar moet ik het posten, eigen site...ok, maar die werd juist niet gevonden....dan een trailer weggeven op facebook en LinkedIn..met een spannende kop? Jemig hoe trek ik mensen mee in een paar regels?

Nouja , dan maar zoals hierboven...nu maar hopen dat mensen dit lezen en denken..leuk! Hopelijk schrijft ie nog eens een stukje, want die andere onderwerpen zijn ook wel grappig en leuk om te volgen hoe iemand strubbelt met het ondernemen in het begin en hopelijk ...heel misschien leert een ander van mijn mislukkingen en oplossingen.

Mark