Bloggen om hoger in google te komen?

22/05/2018 0 Door Site-admin

Why? Hoort dat bij ondernemen?

Ondernemen gaat niet van een leien dakje. Dit is mijn eertste blog over de strubbelingen van een beginnende ondernemer, mijzelf! Waar loop je allemaal tegen aan als je succes wilt hebben met je bedrijf? Ik zal eerst eens vertellen hoe het komt dat ik ben gaan bloggen.

2018 is het jaar dat ik samen met mijn maat begonnen ben met ondernemen.

In 2012 broedde ik al het plan uit dat ik trainingen wilde gaan geven. Later, in een andere blog, zal ik de toedracht vertellen en waarom het zo lang duurde dus ik spoel nu even door………………………………………!

December 2017 ingeschreven bij de kamer van koophandel in Den Haag. Dit moest met spoed want we hadden de eerste opdracht net binnen en die klant wilde nog een potje opmaken van 2017, dus de factuur met KvK nr van 2017. Eerder in 2017 waren we al met onze website begonnen.

Vanaf hier pak ik de draad weer even op, want ik wil het hebben over onze website. Elke dag de site aanvullen, zaken uitbreiden, mensen laten kijken of het goed staat, beter kan etc. Ik denk dat er al op dat moment 500 uur in zat. (misschien overdrijf ik, maar elke avond zat ik er wel een uur tot uren aan en mijn maatje en broertje ook).

En via google analytics zagen we idd dat door het vele promoten op site’s als LinkedIN en Facebook er goed op gekeken werd. Alleen worden we maar niet gevonden als mensen niet specifiek de site inkloppen. Dus als een wildvreemde tikt:  “training proces-verbaal schrijven “, of “deurklem kopen “ Sta ik op bladzijde 101.

Inmiddels hebben we ook uitgebreid met een webshop met diverse producten, maar ook daarvoor geld…nul aankopen na weken online. Terwijl we toch echt niet duur zijn en met sommige producten zelfs de enige of de goedkoopste zijn.

Wederom weer lezen, googlen en nog meer lezen en ja, dan vindt je veel mogelijkheden om hoger in google te komen. Eigenlijk zijn er 2 opties, betalen of niet betalen. De ene is weinig werk en het andere is veel werk. Adverteren, een mannetje inhuren óf de site promoten op Facebook en LinkedIN en /of bloggen…

Jaja! Bloggen…dat is schrijven…dat is ook iets voor ehhh…ja precies, schrijvers! Dat is dan toch niks voor ons bedrijf? Ik wil mij juist gaan richten op trainingen en de kwaliteit ervan. Daarbij dan nog druk met een site onderhouden, administratie, de juiste mensen vinden voor de lessen, klanten zoeken. Hmmm klanten zoeken….

Ja dat is dan toch wel belangrijk, anders doe je de rest voor niets. Veel geld hebben we daardoor ook nog niet. We hadden vorige week “een mannetje “ gevraagd om te kijken hoeveel het ons zou kosten om hoger in google te komen. Dit zou ons 6000 euro kosten voor een half jaar… Dat is precies nog het bedrag wat we nu over hebben van onze eerste 2 klussen. Ok ok..hoe zat het ook alweer met bloggen, even verdiepen.

Waar moet je over schrijven, gesprekken met klanten?, hoe leuk je klas was die dag? Nee nee nee dat niet.

Onderwerpen, eens even nadenken..waar liep ik allemaal tegenaan bij de opstart van mn bedrijf…Belasting voor beginners, productfoto’s, goedkope reclame, hoger in google, webshop oprichten, wat zijn mijn niche producten, hoe ga je om met concollega’s, vindt de fabrikant van een product maar eens, etc.

Wow dat kwam er makkelijk uit! Heb al een blaadje vol!!

Ok dan de volgende vraag, waar moet ik het posten, eigen site…ok, maar die werd juist niet gevonden….dan een trailer weggeven op facebook en LinkedIn..met een spannende kop? Jemig hoe trek ik mensen mee in een paar regels?

Nouja , dan maar zoals hierboven…nu maar hopen dat mensen dit lezen en denken..leuk! Hopelijk schrijft ie nog eens een stukje, want die andere onderwerpen zijn ook wel grappig en leuk om te volgen hoe iemand strubbelt met het ondernemen in het begin en hopelijk …heel misschien leert een ander van mijn mislukkingen en oplossingen.

Mark