Gaan we Amerika veroveren?

juli 7, 2018 0 Door Site-admin

Vorige keer schreef ik over onze nicheproducten en daarbij kwamen de deurklem en de gordelontgrendelaar aan bod. Ik zal deze week de ontstaansgeschiedenis van de oer Hollandse deurklem vertellen en hoe we deze gaan proberen op de buitenlandse markt te krijgen.

Wij begonnen enkele maanden geleden met een webshop en zochten de fabrikanten van de producten. Ik was met name op zoek naar de klem aangezien er alleen maar concollega’s de klem aanboden. Uiteindelijk vond ik de website van de originele bedenker. Ik nam contact op en kreeg na enkele weken een vrouw aan de lijn die mij vertelde dat haar broer, de eigenaar van het bedrijf kort ervoor overleden was. Zij en haar andere broer hadden hem beloofd het bedrijf voort te zetten voor de minderjarige zonen van haar broer.

Ze vertelde mij dat de klem door haar broer  (brandweerman) René van de Laat en een politieman genaamd Frank ontwikkeld was omdat René een collega verloren had tijdens een brand. De collega had zich per ongeluk ingesloten en kon hierdoor niet meer vluchten voor het vuur. Om die reden is de klem ReFra genoemd en zie je dan ook nog steeds terug op de zijkant en vaak ook op de sticker.

Ik had veel vragen over de klem m.b.t. vuurvastheid en wat de prijzen waren etc.

De zus was er nog maar net ingerold en ik had zeker gevoel bij hun situatie. Ik probeerde hen wel iets uit handen te nemen en mee te denken in het proces. Hierdoor ontstond een zeer goede verstandhouding en appen we soms met onze ideeën tot midden in de nacht.

Voor de zoons en voor onszelf willen we de klem blijven verkopen. Om die reden ben ik hun tekst over de klem gaan vertalen naar het Duits en het Engels en daarna gaan verspreiden naar Australië, New Sealand, Duitsland en Amerika. Ik denk dat ik wel 500 emailadressen heb opgezocht en de vertaling naar toe gezonden heb. 1 reactie!! Een uitnodiging om met de klem op een stand te staan in Texas bij een conferentie voor brandweerlieden uit de gehele wereld. Ze verwachten, zoals elk jaar, ongeveer 10.000 mensen. Wow dit zou mooi zijn. Met de zus overleg gepleegd en we zin gaan kijken of we iemand konden laten afreizen op 8 augustus om de klem te promoten. (Inmiddels hebben we dit opgeschoven naar 2019. Het loopt niet weg.)

Zelf hebben mijn vrouw en ik vrienden in Amerika. Het is een gezin waarvan de man een hoge functie had bij de politie en voordat hij met pensioen ging zelfs gevangenisdirecteur was van een grote gevangenis nabij LA. Eén van zijn vrienden stond ook bij mij op LinkedIn en blijkt nog werkzaam te zijn bij de politie en ook een goede functie te bekleden. Ik stelde de klem voor en dat wij deze met de erven van de uitvinder de klem Amerika willen veroveren. Ik kreeg direct terug dat hij en onze vriend dit graag gaan doen en dat zij enkele zeer hooggeplaatste mensen bij grote “FireDepartments” kennen. Zodoende zijn ze hier mee begonnen met de promotie.

Hierna zat ik te denken hoe wij ons andere product de gordelontgrendelaar zouden moeten promoten in Amerika. Dit is ook een Nederlands product met patent voor de hele wereld én wij zijn de enige verkopers…Dus als het aanslaat. ..

Opeens bedacht ik mij dat ik enkele jaren geleden, toen ik bij die gepensioneerde vriend op bezoek was, een t-shirt gekregen had van zijn broer Paul. Dit was van de Pepboys – Speedshop. Ik kon mij herinneren dat het iets met auto’s of autobanden was. Dus ik snel googlen. Jahoor, een winkel met pimpproducten voor auto’s. Allemaal luxeproducten. Ok verder googlen. Ah.. 85 winkels. Even nadenken, was hij nou area-manager? Naar linkedIn, snel gevonden en zag ik dat hij niet meer area-manager was, maar tot algemeen directeur  benoemd is.

Direct door naar Facebook waar hij al jaren vriend is met mij. Bij hem de vraag neergelegd of hij mij kan helpen om dit product op de Amerikaanse markt te brengen en of dit überhaupt kans van slagen heeft. Hij was enthousiast en vroeg mij alles te mailen wat ik had…

Inmiddels heb ik een proefpakket gestuurd dat gisteren is ontvangen door onze vriend daar.

Beide producten liggen dus nu aan de andere kant van de oceaan in de handen van zeer capabele mensen die mij graag helpen. Dan begin je toch stiekem een beetje te dagdromen…wat als 1 van de 2 producten eens zou aanslaan …Een webshop daar is zo geopend en mijn trainingen zou ik zo in het Amerikaans kunnen geven. Netwerken gaat mij toch wel goed af.. Hmm..een huisje bij mijn vrienden? Of 6 uur verder vliegen op Hawaii? Mijn vrouw en dochter zeggen iig geen nee! Stel je voor zeg! Ik ga afsluiten…en verder dagdromen….