Reclame vs Bereik

december 5, 2018 0 Door Site-admin

We hebben een half jaar gelden een gesprek gehad met iemand die ons wel hoger in google zou kunnen krijgen. Of dat duur was weet ik niet, we zijn eigenlijk direct al afgehaakt. Eerst maar een website bouwen dachten we. De eerste site, waar we maanden aan gewerkt hadden, bedachten we opeens om gemeenten nog meer te bedienen, maar dan op het gebied van surveillance-producten in 1 webshop..met een bestellijst, iDeal en heel erg veel producten die allemaal voor boa’s / handhavers interessant zijn.

Mijn broertje die de eerste site gebouwd had vertelde ons echter dat dit niet mogelijk was op de huidige site. Dit had te maken met het feit dat je alleen een webshop kan doen op een zogenaamde httpS. Dit betekend dat de site “veilig” genoeg is voor een webshop.

Zucht…Opnieuw beginnen.

Gelukkig had Marcel zijn vrouw een goede vriendin waarvan haar man enorm goed is in het maken van een website en ons graag wilde helpen. Na weer maanden van opbouwen, afspraken met leveranciers, zoeken naar de winkel achter de winkels hadden we de site bijna klaar!

We hadden een deadline afgesproken en werkte met man en macht om de december maand toch nog mee te pikken. 3….2….1…en we zijn online!

Ok we zijn online met onze webshop, maar hoe nu verder?

SEO-hoe? SEA-watte? Alt-teksten? Backlinks? Abracadabra voor gevorderden.

Nou ik kan u nu alvast vertellen dat we voor sinterklaas slechts 1 product verkocht hebben..nu wachten op de kerst. Als ik zoek op termen als: “training bike” of “opleiding rtgb” dan zie ons niet op de eerste 10 bladzijden. BAH! Hoe kan dat nou? Zelfs zoektermen als: “ reddingsklos” of iets bijzonders als “inspectiespiegel auto” kom ik niet boven drijven?! Hoe dan? HEY GOOGLE, OPLETTEN, JOEHOEEE, HIER STA IK!!

Ok, gelukkig weet onze websitebouwer en IT-deskundige Stephan met dit bijltje te hakken en is nu met van alles en nog wat bezig om ons hoger in google te krijgen. Dus ik wordt nu aangestuurd. Mark schrijf een blog, vul op die en die plek zoekwoorden in, zorg dat de leveranciers op hun site een verwijzing erop zetten. … Volgende probleem. Veel leveranciers zeggen pas een account aan te maken bij een eerste aankoop met bijvoorbeeld een minimum van 750 euro, dan ben je pas officieel klant en zetten ze een link op de site. Maar ja zonder link word je niet gevonden en kan je weer niks bestellen bij ze.. Dus heeft u een site en u wilt onze site erop zetten met een linkje? Graag, u zult rijkelijk beloont worden met liefde en dankbaarheid.

Teksten aanvullen bij de foto’s van de producten op de site, ofwel alt-teksen…Mark wil je een beknopte tekst zoekwoorden invoeren bij de foto’s? Tuurlijk, doe ik direct! Ik tot 3 uur snacht een aantal dagen achter elkaar woorden toevoegen. Na bij ruim 1000 foto’s teksten te hebben getikt meld ik dat ik klaar ben voor de volgende klus. Mark, ik zei beknopt, niet 500 tekens bij de foto’s!! Tja, ik was een beetje enthousiast geweest en dacht, hoe meer woorden hoe meer en beter ik gevonden word…niet dus. Weer alle ruim 1000 foto’s bekeken en daar waar nodig de tekst ingekort.

Nog steeds niet te vinden op google.

Ok afgelopen dagen hebben we op Facebook en Instagram advertenties geplaatst…ruim 6000 weergaves, maar slechts 10 klikken naar de site toe.

Nu schijnt het maanden te duren om hoger in google te komen. Maar om dit toch nog een beetje extra te helpen is ons geadviseerd op google ad nog wat geld te besteden, dus dat doen we dan maar. Hopen dat we meer en meer gevonden gaan worden.

Stephan is ook druk met van alles en nog wat achter de schermen, maar daar begrijpen Marcel en ik geen gehaktbal van?

Ik hoop dat als ik een aantal blogs verder ben, ik jullie kan vertellen dat we bestellingen binnen krijgen en tevreden klanten hebben die terug willen komen.

En voor diegene die alvast willen kijken: www.opleidingenveiligheid.nl

Er wordt nog druk aan gewerkt om hem te verbeteren en uit te breiden, dus kijk gerust elke week een keertje

Ik weet dat er op het HBO werd gezegd dat elk megabedrijf een kwart van hun winst op maakte aan reclame en promotie. Maar geldt dat ook voor ons? Geld kunnen we maar 1 keer uitgeven en als ik reclame maak moet het wel meer opleveren dan kosten…zelfs meer dan 4 x zoveel toch? Of reken ik dan niet juist? En is promotie ook briefpapier, een goede site, bedrukt tape en stickers voor op producten? Want dan kom je sneller aan dat kwart.

Ik heb gekeken wat reclame op de radio kost…best duur, maar te doen.. TV reclame is echt een heel andere categorie! Dat is peperduur. Jeetje, wat moet een Zalando of Almhof-toetjes wel niet omzetten om zo geregeld die reclames te kunnen laten uitzenden! En kunnen ze dat doen omdat ze zoveel omzetten door die reclame of zouden ze anders amper omzet hebben?

Komende periode gaan we iig een beetje experimenteren ermee! Tot ziens dus.