Terugblik na 1 jaar ondernemen

januari 11, 2019 0 Door Site-admin

Terugblik na 1 jaar ondernemen

Het eerste jaar ondernemen zit er op…of eigenlijk zat het er al eerder op, want we kregen de eerste opdracht nog voordat we ingeschreven waren. Maar het economische boekjaar begon in 2018.

Een mooi moment om iedereen die geholpen heeft eens te bedanken en vanuit onze kant even te laten weten wat ze voor ons hebben betekend!

Tijdens een gesprek met Frank Schilperoort, coördinator bij de gemeente Zoetermeer kregen wij de mogelijkheid om een training te geven, namelijk het schrijven van een proces-verbaal. Hier had ik al snel een zeer geschikte persoon voor gevonden, John Zeelenberg, hij zat met RPU, maar vond het zo leuk om te gaan doen dat hij het zelfs voor niets wilde gaan geven. (Door de RPU mocht hij geen betaald werk doen.)  Hij was al jaren rechercheur binnen de politie. Wij waren daarom zeer blij met hem en zijn enthousiasme. Echter door een paar grote zaken die op klappen stonden kon hij niet in de periode les geven die we beloofd hadden aan gemeente Zoetermeer.

Om die reden had ik op LinkedIn de vraag gesteld of er docenten/rechercheurs waren die dit zouden willen doen…echter geen reactie. Toen maar op Facebook, op de besloten site van de politie een post gedaan…hieruit kwamen maar liefst 26 mensen die allemaal geschikt waren. De ene wilde het voor niets doen of als gastdocent komen, bedankt Zoila, een ander was Officier van Justitie op de Antillen en bood aan vanaf augustus beschikbaar te zijn. Bedankt Henk Jan Sterrenburg. Ook dat je onlangs wilde bijspringen. Helaas was het uiteindelijk niet nodig. Maar ik maak graag gebruik van je kennis in de toekomst! Ook alle anderen uit de rest van het land wil ik via deze weg nogmaals bedanken!

Uiteindelijk werd Marinet Dijkstra de docent die voor ons de les ging verzorgen. Dit deed zij echt super!!! Hierdoor heeft ze ons zeker in het zadel geholpen en vertrouwen gegeven aan de gemeente Zoetermeer. Zij heeft laten zien dat we kwaliteit leveren. Je bent een topper!

Hierna verdween Frank naar Breda, maar gelukkig waren Sherida, Wim en Andy ook zeer tevreden en werd mij gevraagd of ik ook niet de RTGB en Bike opleidingen wilden gaan doen voor het komende jaar en af en toe sporttesten wilden gaan doen met nieuwe sollicitanten. Ook hiervoor erg bedankt voor het vertrouwen dat ik dit nog de komende periode mag gaan doen! Ik ga uiteraard mijn uiterste best doen dat jullie meer dan tevreden zullen blijven. Ook vind ik het erg leuk dat jullie de eerste klant zijn in onze shop / veiligheidswinkel!

Al snel kwam het MBO-Rijnland bij mij. Dit kwam doordat Hendrik de Knecht daar docent is maar ook vrijwilliger bij de politie. Hij had mijn naam en bedrijf doorgegeven aan Arie Anker, een collega van hem die de jeugdige HTV studenten – toekomstige Boa´s een training Verkeerregelen wilde aanbieden. Al snel werd de training ons gegund. Hiervoor had ik 2 docenten die ik ieder een klas liet opleiden. 1 Klas in Gouda en en 1 klas in Alphen aan de Rijn. Robin van der Kant en Patrick Brouwer, jullie deden het super. Ik hoop dat ik jullie snel weer kan inzetten! Maar ook Arie en Hendrik bedank ik voor hun vertrouwen in ons jonge bedrijf.

De website, Jorn Schilperoord, bedankt voor het opzetten van de eerste website. We hebben hier erg veel van geleerd en je hebt er veel tijd in gestopt. Dit is zeker de opstap geworden voor de tweede site. Omdat we door gingen met een webshop erbij moesten we stoppen.

Daarna kwam opeens Stephan van Pelt om de hoek kijken. Jij hebt helemaal een ICT-hart. SEO, schrijven van scripts, iDeal etc. Bijna alles krijg je voor elkaar en je bent dan ook erg hard gegaan. Bedankt en ik hoop dat je nog lang wil door hobbyen. Vaak liggen we te stoeien met de mogelijkheden en de onmogelijkheden, ander beeld bij inhoud of vormgeving, maar dat maakt het juist zo goed. Kritisch naar elkaar en dat altijd blijven uitspreken. Ik vind je een ware topper!

Dan wil ik Lars Verberg bedanken voor zijn eerste les bike-training in de bittere kou enkele weken geleden. Ik ben blij dat ik je in het team heb. Je denkt veel mee en wil graag dat de onderneming slaagt. Ondanks de zware periode wil je wel 120% inzet geven. Je bent een vriend en een fijne vent met een hart van goud!

Jack van Duijvenvoorde, jij was iets moeilijker over te halen. Jij wilde iemand opleiden en veel tijd in iemand stoppen zodat diegene dan de trainingen kon gaan doen. Je wilde er dan ook niets voor hebben omdat je een vriend bent. Super lief, maar dat wilde ik niet, ik wilde jou! Na veel gezeur van mijn kant wilde je dan eindelijk toch, alleen maar omdat je een vriend bent. Jack, maatje, erg lief dat ik je kennis mag gaan gebruiken in jouw als persoon!

Marcel Beekman, toen ik anderhalf jaar geleden vroeg of je mee wilde doen in het bedrijf heb ik mij echt wel eens afgevraagd of ik er goed aan had gedaan.. Ik was natuurlijk ook al heel lang er mee bezig en het was voor mij soms echt wel even lastig om niet te bazig te zijn en mijn zin niet door te drijven alsof ik meer erover te zeggen had. 50-50 betekend voor mij ook echt dat je evenveel stemrecht hebt, maar makkelijk vond ik dat niet altijd. Vooral niet de eerste 10  maanden. Nu is dat wel gezakt en doe je verschrikkelijk veel. Samen naast je drukke gezin maak je altijd wel tijd om zaken te regelen en te doen. Nog steeds  heb ik de controlerende tik, maar merk doordat je zo goed werkt dat ik dat ook steeds meer kwijt raak. Helaas en sorry, het zal nooit helemaal weg gaan. Maar ow wat heb ik geen spijt dat jou gevraagd heb en dankbaar dat je mij nog steeds tolereert.

Ook Mirelle je vrouw heb ik daarin meegesleurd. Sorry dat ik je vent in die gekte van mij heb meegesleurd. Ik hoop echt dat je het dubbel en dwars terug krijgt op een later moment. Je zal er vast wel eens gek van worden. Dat zie ik namelijk hier thuis ook.

Gelijk een mooi bruggetje.

Schat (ik noem mijn vrouw, Bernadette nooit bij haar naam), jij bent zeker de dupe van al mijn ideeën. Van kunstschilderen tot iphone’s repareren en van houten kerstbomen maken tot motorrijden, alles vind je alles maar goed van mij. En dit project is wel echt het toppunt. Onze eigen mooie nieuwe auto laten bestikkeren en alle uren die je mij kwijt bent aan het bedrijf, je steunt mij altijd. Je bent mijn liefste! Ook mijn dochter Pam wil ik uiteraard bedanken. Ook zij heeft het niet makkelijk gehad door diverse omstandigheden zoals oa het verlies van haar beste vriendin. Toch doe je het super goed, ben je erg sociaal en keurig. Op school lopen docenten met je weg, haal je goede cijfers en heb je veel vrienden en vriendinnen. Je bent een super puber .

Iedereen die ik niet genoemd heb en die mij wel geholpen heeft, sorry dat jullie niet specifiek genoemd zijn. Dit zijn bijvoorbeeld alle docenten uit het team die ik nog niet in heb mogen zetten. Ook jullie wil ik allemaal bedanken voor de lessen die jullie al klaar hebben gemaakt. Ik wens iedereen hele fijne dagen en hoop dat volgend jaar nog leuker en mooier word in zakelijk opzicht en nog meer in ieders thuisomgeving!

Bedankt lieve mensen en ik wens u allen vooral een gezond en gelukkig 2019!!